• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5 <

Scholfilet met kerrieroom uit de oven


Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Bereidingstijd: 20-30 minuten.

Ingrediënten voor 4 personen.

8 flinke scholfilets
sap van ½ citroen
zwarte peper, versgemalen
150 g wortel, julienne gesneden
1 eetlepel olijfolie
200 g prei, in dunne ringetjes
2 eetlepels kerriepoeder
200 ml kookroom
2 eetlepels verse koriander of
platte peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de scholfilets eventueel ontdooien. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over. Kook de wortel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten. Vet een lageovenschaal in en leg er 4 scholfilets in. Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat zout en peper over. Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan. Verdeel de rest van de wortel en prei erover. Bak de kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout. Schenk de kerrieroom over de vis. De gehakte koriander of peterselie dient u, voordat het gerecht in de oven gaat, over het gerecht te strooien. Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 20-25 minuten gaar worden.

Serveertips

Met salade en rijst.




Fish 'n food Helmond
Mierloseweg 41
5707 AB Helmond
Nederland
Tel: 0492-553 423
E-mail:
fishenfoodhelmond@gmail.com www.fishenfoodhelmond.nl

Home
Winkel
Assortiment
Bereidingwijze tips
Recepten
Viswijzer
Contact
www.fishenfood.nl