• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5 <

Griet met komkommer en voorjaarsuitjes


Griet met komkommer en voorjaarsuitjes

De griet kan u in dit gerecht vervangen door schol, poon of roodbaars.

Bereidingstijd: 30-60 minuten.

Ingrediƫnten voor 4 personen.

800 g grietfilet
1 komkommer
150 g voorjaarsuitjes
2 dl droge witte wijn of kippenbouillon
het sap van 1/2 citroen
4 toefjes peterselie
25 g boter
3 eetlepels arachide-olie
peper en zout

Voorbereiding

De komkommer schillen en in dobbelsteentjes snijden. De uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

Bereidingswijze

De komkommer en uitjes aanstoven in boter, bevochtigen met het citroensap en de witte wijn (of kippenbouillon), kruiden met peper en zout en een viertal minuten laten stoven. Warm houden. De grietfilet in vier gelijke porties verdelen, goed spoelen en droogdeppen met keukenpapier. De vis kruiden met peper en zout, aan beide zijden instrijken met de arachide-olie en aan beide zijden goudbruin bakken of grillen onder het voorverwarmde grillelement (200?C). Reken ongeveer 5 minuten voor elke zijde. De groenten op het midden van warme borden leggen en de grietfilet erop schikken.

Serveertips

Garneren met een toefje peterselie. Serveren met aardappelen.




Fish 'n food Helmond
Mierloseweg 41
5707 AB Helmond
Nederland
Tel: 0492-553 423
E-mail:
fishenfoodhelmond@gmail.com www.fishenfoodhelmond.nl

Home
Winkel
Assortiment
Bereidingwijze tips
Recepten
Viswijzer
Contact
www.fishenfood.nl