• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5 <

Zeeduivel met kreeftenrisotto


Zeeduivel

De griet kan u in dit gerecht vervangen door schol, poon of roodbaars.

Bereidingstijd: 90 minuten.

Ingrediënten voor 4 personen.

500 gram zeeduivelfilet 1 broccoli 1 chinese kool 12 plakjes mager ontbijtspek of bacon 500 mililiter visbouillon 1 stengel bleekselderij 1 worteltje 1 ui 30 gram roomboter 1 teentje knoflook 1 theelepel kerrie 75 gram crème fraîche 2 daon djeroek poeroet (blaadjes van de kaffir limoen) nampla (vissaus als zoutvervanger) 250 gram Comté kaas 350 gram kreeftenrisotto (zie recept)

Bereidingswijze

De zeeduivel fileren en het blauwe vlies verwijderen. Broccoli schoonmaken, in 12 roosjes verdelen, blancheren en tot gebruik wegzetten. Het groen van de Chinese kool afsnijden zodat je de witte stengels overhoudt. De witte stengels beetgaar koken en in reepjes snijden. Bosjes maken en deze in een plakje ontbijtspek rollen. Wegzetten tot gebruik. Van de wervels van de zeeduivel in visbouillon, geparfumeerd met bleekselderij, wortel en ui een fumet trekken voor de saus. Bereiding saus: De knoflook uitpersen en in wat roomboter licht glazig laten worden. De pan van het vuur nemen en de kerrie erdoor roeren. De visfumet, crème fraîche en limoenblaadjes toevoegen, goed doorroeren en wat laten inkoken. Op smaak brengen met nampla en monteren met wat roomboter. Verwijder vlak voor het opdienen de limoenblaadjes. Wanneer je geen limoenblaadjes kunt krijgen, kun je een theelepel zeste van limoen gebruiken als vervanger. Bereiding comté koekje: De comté kaas zeer fijn raspen. De kaas in een dun laagje in de gewenste vorm op bakpapier strooien. In een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 4 à 5 minuten bakken. Uit de oven nemen en tot gebruik wegzetten. De zeeduivel licht zouten en peperen. Bakken in geklaarde boter. Verdelen in 12 mootjes. Warm houden tot het moment van opdienen.
Uitserveren: De borden voorverwarmen op 90°C. Broccoli op temperatuur brengen. Chinese koolrolletjes 4 minuten bakken in wat boter. Midden op het bord een toef kreeftenrisotto scheppen. Hier tegenaan 3 mootjes zeeduivel en 3 roosjes broccoli om en om plaatsen. Er bovenop een rolletje Chinese kool leggen en een koekje van comté kaas erin steken. Schep de kerriesaus er omheen. Geef er een glas droge witte wijn bij, zoals een Sauvignon Blanc of een Muscadet de Sèvre et Maine sur lie.

Dit wordt echt smullen maar is tevens véél werk.
Fish 'n food Helmond
Mierloseweg 41
5707 AB Helmond
Nederland
Tel: 0492-553 423
E-mail:
fishenfoodhelmond@gmail.com www.fishenfoodhelmond.nl

Home
Winkel
Assortiment
Bereidingwijze tips
Recepten
Viswijzer
Contact
www.fishenfood.nl